[coreboot] KCMA-D8 /D16 and xen+bsd

Taiidan at gmx.com Taiidan at gmx.com
Thu Sep 27 22:23:51 CEST 2018


I have a coreboot-libre D16 and it works fine with xen - no errors and I
haven't even embedded microcode in coreboot (req for my 43xx/63xx) I
instead do an early update from initramfs.

I suggest obtaining a null modem serial cable and a real serial pci-e
card or expresscard device (nothing involving usb) asap and set both
coreboot and linux to output their logs then you can post them here or
send them to me.

Of course since you have more than one d8/d16 I guess you just need the
cable? and can view the output of one on the other yes?

On 09/18/2018 12:24 PM, Jo wrote:
> 
> Cheers Guys,
> 
> im currently trying to migrate kmca-d8 servers from libreboot+ debian to
> coreboot+xen (ideally arch/centos/alpine as host, with openbsd /windows
> vms).
> 
> however, i do have a weird bug, resulting in an immediate shutdown /
> reboot into the payload after decrypting the main partition.
> 
> There are no error-outputs whatsoever, and i dont have a serial-to usb
> cable (yet), so i cant get any output from serial console.
> 
> Has anyone ever tried this setup/ get it to work?
> 
> Hardware:
> 
> Mobo: kcma-D8 , CPU: dual Opteron 4284, Ram: 16 or 32 gb KVR16E11/8 .
> 
> The problem is persistent/reproducible with different kcma-d8 and
> kgpe-d16, with any os+xen setup we tried so far, also with qubes os.
> 
> Since im using Qubes on various coreboot devices, it has to be something
> specific with those 2 boards.
> 
> Any hints would be greatly appreciated.
> 
> 
> Jo
> 
> 
> 
> 
> 




More information about the coreboot mailing list